13 November 2006
Utrecht Boft!: van Zappa-gekte naar rustieke melancholie Uitdagende Lushus en Man Man, knisperend herfstgevoel bij Leafcutter John, Vladimir en Tunng. (Dutch)
a de succesvolle editie van januari 2005 is Utrecht Boft! uitgebreid naar twee dagen. Waar de zaterdag van Kikker vooral ingetogen bands als Vladimir en Leafcutter John de soundtrack bij de vallende herfstblaadjes mogen leveren, is het programma van EKKO op vrijdag een stuk uitbundiger met Lushus, Man Man, en een vrouw met een kettingzaag.

Op de tweede avond van Utrecht Boft in Theater Kikker voeren melancholische pop en rustieke knip-en-plak folk de boventoon. Er is veel goeds van Nederlandse bodem en twee keer een Engelse traktatie. In plaats van een paar electroknallers, koos de organisatie voor subtielere samplepop met een aantal experimentele rockers als vreemde eend in de bijt. Dat zorgde voor meer samenhang dan voorgaand jaar, maar het dak gaat er helaas niet af.

Lushus is na het vele optreden en touren goed op elkaar ingespeeld en duidelijk gewend aan onvoorziene omstandigheden. Ondanks het losschieten van de jurk en het uitvallen van één van de basgitaren spelen, dansen en playbacken de meiden in EKKO vrolijk door.
De tegendraadse punkrock en opwindende show van Lushus wordt goed ontvangen in EKKO. Met hier trompettist Noel Hoffman en Sascha Hacska.

source: 3voor12 Utrecht