03 February 2007
Saunawest cd-release in WaterFront. (Dutch)
Bijna twee jaar op moeten wachten, maar vanavond is het zover: de presentatie van de eerste volledige cd van Saunawest in WaterFront. Dat wordt dus feest! Verbaal snel en scherp presenteert dichter Guy Seret, van het Utrechtse Kaasschaafcollectief, de avond aan elkaar.


Lol in het spelen en interactie met het publiek is er volop bij de tweede band van de avond; Lushus. Maar ja, deze Utrechtse band lijkt zich dan ook erg thuis te voelen in WaterFront. Inmiddels is de zaal, met honderdvijftig man, al lekker volgestroomd. Dat Lushus vaak optreedt, is ook wel te horen. De drie bandleden zijn in de loop der jaren muzikaal met elkaar vergroeid. De door hun geproduceerde no wave/noise punk klinkt niet alleen dansbaar, er wordt ook gedanst! Of komt dat door de sportieve outfits van de bandleden (sponsored by Toyota?).

Over het gitaar/basspel is al vaak geschreven. Dus laten we hier nog eens benadrukken, zoals tijdens het optreden te horen is, dat Jorg van de Plank een ongelofelijk sterke, strakke en snelle drummer is. Alhoewel Lushus door het strakke WaterFront-draaiboek wordt gemaand tot stoppen, zet de band toch nog één laatste nummer in. Omdat het Saunawest’s feestje is en Big Fat Man het lievelingsnummer van Peter de Koning (Saunawest) is.

De zaal is lekker warmgedraaid voor de band waarvoor iedereen gekomen is: Saunawest.
source: 3voor12 Rotterdam