19 June 2007
Wij Zijn 17: films, hiphop en electropunk in sfeervolle setting. (Dutch)
Wij Zijn 17 is een nieuw festival waarin films en documentaires door en voor jongeren centraal staan. Als de openingsavond afgelopen donderdag iets duidelijk maakte, is het wel dat het concept van documentaires gecombineerd met live-optredens veel potentie heeft en dat hiphop van Utrechtse bodem een hoog niveau kent. Voeg dat samen met een lokale wolkbreuk en je hebt een heerlijke natte zomeravond met veel film en nog meer muziek.

Terwijl de hemelsluizen zich openden boven het voormalige militaire complex - de naam van organisator Vrede van Utrecht klinkt ineens ironisch - gaf het 18-jarige talent TaMere (die ook het introfilmpje van het festival inrapte) een rapshow weg waar je oren van klapperden, al was het maar vanwege haar expliciete teksten. Keynote Speakerz maakten er ondanks de verre van gevulde loods een opzwepend feest van, dat met KnobSticker tot een knallend einde kwam.

De volgende avond is het gelukkig veel beter weer en is het goed toeven op het sfeervolle terras tussen de verschillende loodsen. Lushus bracht nieuwe nummers, Aux Raus kreeg geen ruzie met de security - die was er niet - en Elle Bandita wist ook in haar eentje een opzwepende show neer te zetten. Adept saboteerde onbedoeld de eigen set zodat de bezoekers daar maar een kwartier van konden genieten. Afsluiter Black Sun Empire bracht een up-tempo slotakkoord met harde, opwindende drum 'n bass, die 3VOOR12/Utrecht-fotograaf Derek Djons zodanig liet stuiteren dat hij zich spontaan als MC bij de heren aanbod. Maar niet alvorens onderstaande fotoreportage te hebben geschoten.
source: 3voor12 Utrecht