27 October 2005
Cd-presentatie 'We Hebben Maar Een Paar Minuten Tijd' 8 november in Tivoli
Op de cd "We hebben maar een paar minuten tijd - een hommage aan Herman van Veen" hebben 16 jonge Utrechtse acts een nummer van Herman van Veen opgenomen. Omdat Utrechter Herman van Veen dit jaar een dubbel jubileum viert - 60 jaar oud en 40 jaar in het vak - en zijn liedjes bovendien van alle tijden zijn, heeft 3VOOR12/Utrecht het initiatief voor dit eerbetoon genomen. Tot de gekozen liedjes behoren Opzij, Zo Vrolijk, Hilversum III, Harlekijnlied, Fiets en liedjes uit Alfred J. Kwak.

Op 8 november zal de cd worden gepresenteerd in het Utrechtse Tivoli. Deze avond zullen de deelnemende acts - van gevestigde namen tot nieuwe talenten - hun cover ten gehore brengen. Daarmee belooft het een zeer veelzijdige avond te worden: ingetogen luisterliedjes, uitbundige dansnummers, heftige rockversies en experimentele arrangementen zullen elkaar afwisselen. Maar ondanks de verrassende nieuwe interpretaties zal de tijdloze muziek van Herman van Veen altijd centraal staan.

Herman van Veen zal zelf aanwezig zijn om het eerste exemplaar van de cd in ontvangst te nemen. In de pauze en na afloop zal de cd ook te koop zijn. De cd is nu reeds te bestellen - en te beluisteren - via hermanvanveen.utracks.nl De opbrengst van de cd is bestemd voor muziekschool José de la Cruz Mena in León (Nicaragua), de zusterstad van Utrecht.

De avond zal worden gepresenteerd door Kick van der Veer, bekend van het radio- en tv-programma Andermans Veren. Van der Veer is behalve een autoriteit op het gebied van het Nederlandstalige kleinkunstlied ook een sympathieke en innemende gastheer. Hij zal de gekozen liedjes en de deelnemende bands introduceren en van een context voorzien.

Na afloop zal dj Ingmar Heytze - die ook een voorwoord in het cd-boekje schreef - plaatjes draaien uit zijn collectie van het betere Nederlandstalige repertoire. Heytze, vooral bekend als dichter en schrijver, is ook een groot liefhebber van het Nederlandstalige lied. Hij zal het publiek ongetwijfeld verrassen met bekend en onbekend repertoire uit zijn uitgebreide collectie.

Metalband Orphanage die vorige week uit elkaar ging, zal helaas niet optreden. Hun versie van 'Opzij' die zij voor het album opnamen, zal het laatste zijn wat ze in deze formatie hebben gedaan. Enkele bandleden zullen wel aanwezig zijn.

De avond staat geprogrammeerd in het kader van Festival Mooie Woorden, dat plaatsvindt van 5 tot en met 12 november 2005. Dit festival is een jong Utrechts initiatief - het is toe aan zijn tweede editie - en is een allround literatuurfestival dat zich richt op evenementen die 'iets met mooie woorden' doen: poëzie, cabaret, muziek, animatiefilms, theater en multimediale producties.
Het behoeft geen verdere uitleg dat Herman van Veen bij uitstek iemand is die in deze categorie valt. Dat zullen Claudia de Breij, Solo en al die anderen 8 november nog eens duidelijk onderstrepen.

Kaarten voor deze bijzondere avond zijn verkrijgbaar via Tivoli, de Utrechtse vestiging van Plato, en de Ticketservice.

3VOOR12/Utrecht presenteert in samenwerking met Festival Mooie Woorden
EEN HOMMAGE AAN HERMAN VAN VEEN
cd-presentatie "We hebben maar een paar minuten tijd"
8 november 2005, Tivoli Oudegracht, Utrecht

Met: Claudia de Breij, Bruno & Effi, Carrera, Dial Prisko, Jiggy Djé (van D.A.C.), Durk Attaturk, ephinx, Impossible Situations, Harold Konickx, Lushus, Most Unpleasant Men, Pondertone, Solo, VanKatoen.
Presentatie: Kick van der Veer
Na afloop: dj Ingmar Heytze.
source: 3voor12 Utrecht