06 November 2005
Langweiligkeit 6 de avond: Pas laat op de avond erg druk
Tijdens de middag maakten vooral Rene SG, De Nieuwe Vrolijkheid en Kanina indruk. Het avondprogramma van Langweiligkeit beloofde ook veel goeds. Het elektronische lo-fi duo Gruber was de grote verrassing. Sauna West en Ella Bandita zetten de Zwarte Ruiter op zijn kop.


Vorig jaar beloofde organisator Matty Ros ons een extra sexy Langweiligkeit Sechs. Sexy was het niet, snoeihard wel. Het leek de aanwezigen niet te deren. Relaxed shopte het publiek heen en weer tussen de cafés. Het festival was duidelijk kleiner opgezet en de opkomst was, tot ongeveer 23.00 uur, lager dan voorgaande jaren. Toen diverse dj’s rond middenacht plaatsnamen achter de draaitafels, werd het iets drukker. House, mellow en technohouse trekken een wat jonger publiek, dat graag tot de laatste uurtjes doordanst. Vanaf dat moment was er in sommige cafés geen doorkomen meer aan. Van voor tot achter kon je lopen over de hoofden. Hier en daar was het zelfs zo vol dat beweging of danspasjes er dit jaar niet in zaten.


Vele ogen waren ook gericht op Lushus in de Zwarte Ruiter. Twee bassistes en een drummer ogen geroutineerd. De nummers zitten goed in elkaar en de twee vrouwelijke frontdames vullen elkaar vocaal goed aan. Naast al het geweld van gitaar, drum&bass en electro vormt dit trio een welkome afwisseling.
source: 3voor12 Den Haag