31 October 2006
Sander (geslacht MAN) op LadyFest: Dag 2. (Dutch)
Na een geslaagd eerste avondje Ladyfest mocht ik de tweede dag ook weer opdraven om een sfeerverslag te maken van Rotterdams eerste vrouwenavondje in Waterfront. Dit heb ik geweten! Geloof ik…..


Aangezien vorige avond tot in de kleine uurtjes was doorgegaan en het percentage alcohol in mijn bloed gelijk was aan de prijsstijgingen sinds de invoering van de euro, koste het mij wat moeite om op tijd te komen bij Dizkuzz. Vier prominente dames in de muziekwereld fungeerden hierbij als discussiepanel met als onderwerp “hoe organiseer ik een festival?” Onderwerpen als vergunningen, logistiek en programmering werden aan de hand van praktijkverhalen behandeld. Van discussie was nauwelijks sprake maar kennelijk had iedereen een kater van de avond ervoor. Toch waren het twee interessante (want leerzame) uurtjes. Dizkuzz is een goed initiatief. Iedereen die zich in de muziekwereld interesseert kan ik van harte aanbevelen één van de vele landelijke Dizkuzz’ mee te maken. Na Dizkuzz maakte ik mij klaar voor een overvol avondprogramma. Dit kon wel eens een latertje worden. Bij het verlaten van Waterfront zag ik iemand soundchecken die niet op de planning stond. Was zij het vraagteken op het programma?


Mijn tweede déjà vu dit weekend was een feit, toen ik Lushus voor de tweede keer in twee dagen op het podium zag staan. Dit keer had ik het genoegen ze vanaf het begin mee te maken. Anders (maar wederom zeer smakelijk) gekleed en met een gewijzigde set gaven ze een mogelijk nog betere show weg dan de avond ervoor. Het werd mij duidelijk dat deze band genoeg materiaal en diversiteit heeft om het ver te gaan schoppen. Ik besloot dat deze fraaie conclusie genoeg reden was om toch maar eens iets alcoholisch te gaan nuttigen. Die kater had nu wel lang genoeg geduurd.
source: 3voor12 Rotterdam