15 April 2010
Review written by Arnold from Zea and the Ex. (Dutch)
"Nederland heeft ten minste één band die licht geeft. Die band heet Lushus, haar leden wonen in Utrecht en omstreken en hun nieuwe album 'Barefoot' is het bewijs.

Sascha Hacska, Merel Koning en Jorg van der Plank hebben afgelopen jaar in de Next To Jaap Studio in Voorhout hun muziek in de fik gestoken. Met Corno Zwetsloot als producer achter de knoppen, is Lushus door haar eigen ideële porseleinkast gestampt, en met alle instrumenten die ze in Zwetsloot’s studio kon vinden is de band gaan vegen, beitelen en een dozijn liedjes gaan opnemen. Die liedjes zijn knap in elkaar gelijmd, ze rammelen en rinkelen, en je moet oppassen voor de scherven en scherpe randen, maar ze zijn zo sterk als aardewerk.

Met de eigenwijsheid van de Neue Deutsche Welle, de drive van Deerhoof, maar vooral ook met een eigen soort Nederlandse sobere speelsheid rent Lushus op 'Barefoot' rondjes om je heen, om je zo langzaam in te sluiten en je dan tussen de schouders te klemmen zodat je alleen nog maar met je heupen kan bewegen. Barefoot laat een heel heftig, mooi en helder licht schijnen ergens vanuit midden Nederland. De eerste bestellingen vanaf Venus en Mars zijn al binnen."
source: