17 May 2010
Review by Marjolein Driesten, MusicfromNL. (Dutch)
Twee basgitaristes en een energieke drummer, dat is de bezetting van de Utrechtse band Lushus. Na het uitbrengen van 'Red Blushes' in 2006 en 'Big Fat Man' in 2007 werd het weer tijd voor een nieuwe cd. Dit 12 nummers tellende schijfje, genaamd 'Barefoot', werd op 13 mei jongstleden gepresenteerd in het SJU Jazz Podium in Utrecht.

Bij Lushus heb je geen idee wat je kan verwachten, want het is onmogelijk dit genre in een hokje te stoppen. En dat is ook precies de bedoeling, want ze weten je met elk nummer weer te verrassen. Openingsnummer 'Plastic' begint lo-fi achtig, maar eindigt funky. En zo springen alle nummers qua genre van de hak op de tak.

Ook wordt er een hoop geƫxperimenteerd in de nummers, zo klinkt bij 'At Me' tussen de refreinen door een ware explosie van instrumenten maar weten ze die totale choas toch muzikaal te laten klinken. Lieve tonen worden afgewisseld met kwade en opzwepende geluiden. Frontvrouw Sascha Hacska weet dit eveneens goed met haar stem toe te passen, vooral in 'Sheepclouds' is dit goed te horen, waar de prachtige noten worden verruilt voor paniekachtige kreten. Daarnaast worden sommige nummers ook in het Duits gezongen, wat het allemaal nog verwarrender maakt. De kracht van de meeste nummers zit vooral in de eindeloze herhaling van de teksten waardoor de liedjes toegankelijker worden en een psychedelische sfeer krijgen.

Het drietal van Lushes wordt op 'Barefoot' ook bijgestaan door enkele gastmuzikanten zoals onder andere strijkers en blazers. Kortom; 'Barefoot' is echt een beleving.

aantal tracks: 12
speelduur: 42:07 minuten
source: MusicfromNL