About Us

Lushus bestaat inmiddels 6 jaar in de huidige formatie. (Sascha Hacska: lead vocals, bas en gitaar, Merel Koning: bas en vocals, Jorg van der Plank: drums en vocals). Met hun avant-gardistische mix van punk, jazz en new wave hebben zij onder andere in Duitsland, Rusland, Scandinavië, België, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland gespeeld. Er zijn de afgelopen jaren verschillende albums verschenen, waaronder het album Red Blushes (tocado 2006) en de vinylsingle Big fat man (tocado 2007). Tijdens de opname van "Big fat man" ontstond de vriendschap met Corno Zwetsloot (next to jaap studio's) Deze vriendschap mondde uit in een vruchtbare samenwerking waaruit de prachtige opname en productie van “Barefoot” is ontstaan.

Op het nieuwe album is Lushus avontuurlijker dan ooit tevoren. Het geluid is gelaagd, vol en uiteenlopend. Lushus schuurt, glijdt, stuitert en gruist zich door 11 fantastische avonturen heen. Funk, (post)rock, indie-pop, latin en punk wisselen elkaar in hoog tempo af. "Het ene moment ontstaat de neiging te gaan swingen, het andere moment om dingen stuk te maken en het volgende om uit emotie een traantje weg te pinken. We proberen met de muziek de teksten te versterken en beeldend te maken. Hierdoor ontstaat een grote diversiteit aan stijlen die zich tot één herenigen.” Barefoot is dromerig, verlangend, bijna stil terwijl het zich hard kan uiten, naar binnen, naar buiten, melancholisch, agressief, hopeloos en hoopgevend. Op het nieuwe album doet ieder nummer een eigen uitspraak en verbeeld een poëtisch verhaal. Je zou het album als een sprookjesboek kunnen zien waar je doorheen bladert. Het is één geheel maar ieder verhaal verteld zijn eigen sprookje, heeft zijn eigen emotie en daarmee zijn eigen klank.

Barefoot is geproduceerd door Corno Zwetsloot (Space Siren) en bevat diverse gastbijdragen: cello, Patrick Cybinsky (Guts Pie Earshot); trompet, Noël Hofman (Sennen); gitaar, Frank Möbus (Roter Bereich); contrabas, Hein van de Geyn en diverse instrumenten, Corno Zwetsloot (Space Siren). Katzwijm records brengt het album uit op cd, vinyl en Legal download. Komende tijd zal Lushus het nieuwe album live ten gehore brengen versterkt door Noël Hofman (Sennen) op gitaar en toetsen. Lushus staat bekend om hun energieke, emotionele, uitbundige, grappige en luchtige manier van optreden en hebben er meer dan zin in! Tijdens de optredens is hun exclusieve merchandise te koop. De albums zijn een lust voor het oog door de zelfgemaakte verpakkingen van origami gevouwen papier, genaaid vilt en gestreken latex. Alle merchandise is uniek: 2e hands spullen, zoals kleding en portefeuilles, krijgen een nieuw leven doordat ze zelf bedrukt, beschilderd en genaaid worden. Deze spullen zijn in de online webshop op www.lushus.nl te verkrijgen.

Meer info:
www.lushus.nl
www.twitter.com/lushusband
www.myspace.com/lushusband
Join our mailinglist
subscribe     unsubscribe